085 – 019 71 85

24/7 bereikbaar

Beste elektriciens van het Gooi. Ze waren er meteen. Ook een goede prijs”

Roel Rienstra

Een andere elektricien kon de reden van de kortsluiting in mijn appartement niet achterhalen. Gelukkig deze jongens wel”

Janine Mazrahi

Alles werd snel en keurig uitgevoerd. Ook de prijs was goed vergeleken met andere offertes die we hadden ontvangen. Goed bedrijf”

Michelle Romph

R

Ervaren monteurs

R

24/7 spoeddienst

R

vooraf prijsopgave

Inductie kookplaat aansluiten

Elektricien Hilversum

Elektrische koken heeft de toekomst en van de beschikbare opties is een inductiekookplaat de beste. Een inductie kookplaat aansluiten dient u aan een expert over te laten. Als u meer wilt weten, bel ons dan of stuur een email-bericht. Met alle genoegen beantwoorden wij uw vragen over een inductie kookplaat aansluiten en andere installaties.

Bel ons nu

Wat u moet weten over een inductie kookplaat aansluiten?

Uiteindelijk moet iedereen er aan geloven. De overstap van koken met gas, naar koken met een elektrisch fornuis; oftewel de inductie kookplaat. Voor 2050 moet iedereen in Nederland gasvrij kunnen leven en daar speelt het elektrisch koken een belangrijk onderdeel in. Maar waarom zou je wachten met het overstappen als je nu al jaarlijks veel (gas)kosten kunt besparen? De Elektriciens van Hilversum zijn al jaren gespecialiseerd en kunnen u helpen om deze overstap voor u te realiseren. Elektriciteit is een stuk goedkoper dan gas en bovendien ook minder onderhevig aan fluctuaties. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent als u de overstap maakt naar elektrisch koken. Ook steeds meer huishouden nemen zonnepanelen, waardoor een inductie kookplaat aansluiten een hele goede investering kan zijn. Dus wilt u een inductie kookplaat aansluiten? Dan staat de betrouwbare en transparante Elektricien Hilversum voor u klaar.

Woont u in Hilversum of omgeving en wilt u overstappen op elektrisch koken? De ervaren en altijd beleefde Elektricien van Hilversum is dé betrouwbare installateur van allerlei elektrische installaties; waaronder de inductie kookplaat aansluiten, meterkast vervangen en elektra aanleggen.

Meer dan 20 jaar ervaring

De voordelen van een inductie kookplaat aansluiten

Waarom zou u een inductie kookplaat aansluiten en overstappen op elektrisch koken? Hieronder benoemen wij de grootste voordelen van het koken op inductie ten opzichte van koken op gas.

– Elektriciteit is een stuk goedkoper dan gas en is minder onderhevig aan veranderingen. Daarnaast komen er steeds meer nieuwe, betere en goedkopere technieken om zelf energie op te wekken, waardoor het op de langere termijn zelfs ‘gratis’ kan zijn.
– Met een elektrische kookplaat is de temperatuur veel exacter te bepalen. Met een vuurtje is dit altijd maar een beetje op gevoel en met elektriciteit kunt u dit precies op het exacte aantal graden instellen.
– De materialen die gebruikt worden bij een inductie kookplaat zijn veel duurzamer en hebben minder onderhoud nodig op de lange termijn. Hiermee gaat het langer mee en daarmee bespaart u kosten en is het beter voor het milieu.
– Er gaat veel minder warmte verloren tijden het koken.
– Elektrische kookplaten zijn zeer eenvoudig in gebruik. Voor wie er nog nooit mee gewerkt heeft zal het even wennen zijn, maar zodra u eraan gewend bent zult u zien dat het fijner werkt dan koken op gas.
– De elektrische kookplaat is zeer eenvoudig te ventileren. Hierdoor kan de afzuiging een stuk compacter en de ruimte kan gebruikt worden voor andere doeleinden. En het is esthetisch vaak ook nog een stuk mooier.

inductie kookplaat
elektra aanleggen Hilversum

Het proces

Uiteraard is het mogelijk om zelf de inductie kookplaat aan te sluiten. Maar het is dan wel belangrijk dat u op een aantal zaken let. Ten eerste is het belangrijk om er achter te komen of u wel over de benodigde aansluitingen beschikt in de meterkast. De ervaren elektriciens van Elektricien Hilversum raden namelijk aan om een aparte groep op te nemen in de meterkast die speciaal voor de keuken is. In modernere huizen zijn de juiste aansluitingen vaak standaard aanwezig, maar bij oudere gebouwen met oudere meterkasten ontbreekt de juiste aansluiting vaak. Mocht u hier geen verstand van hebben of durft u het niet aan om dit zelf te doen, dan kan Elektricien Hilversum u hierbij helpen. Wij kunnen uw meterkast grondig inspecteren of alle juiste aansluitingen aanwezig zijn. Zo niet, dan kunnen wij u precies adviseren wat u het beste kunt doen. Heeft u niet de expertise om dit zelf te doen? Geen zorgen, Elektricien Hilversum kan bijvoorbeeld een speciale fornuisgroep of een perilex aansluiting voor u installeren en daarbij alle elektra aanleggen. En mocht het nodig zijn dan kunnen we de gehele meterkast vervangen.

inductie kookplaat aansluiten hilversum
elektra aanleggen hilversum

Inductie kookplaat aansluiten, zelf doen of laten doen?

Elektricien Hilversum garandeert dat we elke taak snel voltooien en zien erop toe dat de klus van het begin tot het einde op de juiste manier wordt geklaard. Zo hoeft u zich bij de inductie kookplaat aansluiten geen zorgen te maken over reparaties en storingen. Ook zorgt de elektricien ervoor dat alles schoon en netjes wordt achtergelaten. Uw inductie kookplaat zal u en uw gezin jarenlang goed van pas komen.

CONTACT

elektricien Hilversum
E

Groepenkast vervangen

E

Stroompunten aanleggen

E

Stroom-storingen

E

stopcontacten vervangen

E

oude stroom voorzieningen vervangen

E

Deskundige monteurs

CONTACT

Perilex stekker aansluiten

De inductie kookplaten worden meestal aangesloten op een perilex stekker. Dit zijn krachtigere aansluitingen dan een gewone stekker en zijn dus vooral geschikt voor kookplaten met drie of meer kookzones. Dit stopcontact vereist een aparte groep in de meterkast. Dit wordt ook wel de fornuis- of de kookgroep genoemd. Mocht deze groep nog niet in de meterkast aanwezig zijn of mocht dit een verouderde groep zijn, dan kunnen wij deze groep voor u aanmaken of de complete groep in de meterkast vervangen. Als deze groep aangesloten is kan de perilex stopcontact in de keuken gemonteerd worden. Het perilex-syteem is een 3-fasen stekker systeem, speciaal voor het aansluiten van elektrische apparaten die een hoog vermogen kunnen leveren en die dus niet op een losse eindgroep aangesloten kunnen worden.

inductiekookplaat
elektra aanleggen hilversum

De fornuisgroep

De fornuisgroep is vaak een 2 x 1-fase kookgroep van 230 volt. Dit is makkelijk te herkennen aan de twee schakelaars naast elkaar. Deze kunnen tegelijk uitgeschakeld worden door middel van één hendel. Door deze twee fasen aan elkaar te koppelen kan er een vermogen van wel 7400 Watt geleverd worden. Dit houdt in dat de inductie kookplaat in feite wordt aangesloten achter twee eindgroepen van 16 ampère.

inductiekookplaat aansluiten rotterdam
elektra aanleggen rotterdam

De voorbereiding

Hieronder zullen wij kort de stappen bespreken die gevolgd moeten worden alvorens er een inductie kookplaat aangesloten kan worden. Ten eerste moet het oude fornuis verwijderd worden. Als dit al gebeurd is, is dit prima, maar als dit nog gedaan dient te worden dan raden wij het aan om dat door een ervaren installateur te laten doen. Deze heeft hier ervaring mee en zorgt er voor dat er niet iets kapot gaat dat nog belangrijk kan zijn bij de nieuwe aansluiting. Soms kan er nog oude bedrading gebruikt worden, maar meestal zullen we uit kostenbesparings- en veiligheidsoverweging een compleet nieuwe bedrading aanleggen.
Vervolgens dient er een gepaste ruimte gemaakt te worden in het keukenblad. De inductie kookplaat wordt namelijk in het blad geplaatst en niet op het aanrechtblad. Het is van groot belang dat hier de juiste maten worden aangemeten en uitgesneden. Vaak staat in de installatiehandleiding van de kookplaat beschreven waar het aanrechtblad aan moet voldoen. Als u hier ook hulp bij nodig heeft, helpen wij u natuurlijk graag.

CONTACT

elektricien hilversum
E

Groepenkast vervangen

E

Stroompunten aanleggen

E

Stroom-storingen

E

stopcontacten vervangen

E

oude stroom voorzieningen vervangen

E

Deskundige monteurs

CONTACT

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Bent u benieuwd naar een prijsindicatie voor elektra aanleggen of repareren in uw woning of bedrijf in Bussum? Bel dan gerust Elektricien Hilversum op voor meer informatie. U kunt uiteraard ook een vrijblijvend adviesgesprek. Heeft u bovenstaande problemen in de regio van Amersfoort? Dan staan de elektriciens van onze partner Elektricien Amersfoort voor u klaar.

perilex stekker aansluiten Hilversum
Call Now Button